2 Mart 2019 Cumartesi

Kahve şekil değiştiriyor

Her geçen gün yeni bir inovasyon örneği ile biraz daha zenginleşen yaşamımız çok değişik buluşlara sahne oluyor. ‘’Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var’’ sözünün hepimizin hayatında ayrı bir yeri vardır. Tasarımcı ve girişimci arkadaşlar bu sözden etkilenmiş olacaklar ki kahvenin sadece içmek için kullanılmaması gerektiğini düşünerek kahveyi bir şişeye koymuşlar ve ‘’sprey kahve’’ üretmişler. İlk anda bu fikir size ilginç gelebilir. Kırk yıllık kahveyi sprey şişesinde kullanmak özellikle kahve tiryakileri tarafından yadırganabilir. Peki bu iyi fikir nereden çıkmış olabilir diye düşündünüz mü?
En büyük sektörlerden biri olan kahve sektörü her türlü yeniliğe açık. Hepimiz biliyoruzki özellikle aromalı ve çeşitli tekniklerle üretilmiş olan kahveler alıp başını gitmiş durumda. Peki herkes kahve içmeyi bu denli seviyor mu? İşte sprey kahve üretilmesinin nedeni bu sorunun cevabında yatıyor.

Kahve içmeyi sevmeyen ya da çeşitli nedenlerden dolayı kahve içemeyen kişilerin kafein gereksinimlerini karşılamak üzere cilt üzerine sıkılan ve deri tarafından hemen emilerek kafeinin size ulaşmasını sağlayan sprey kahvenin fiyatı 15 Dolar ve her bir sprey kutusunda kırk doz kahve bulunuyor. Kırk doz olması beklide kırk yıl hatırı olması sebebi iledir. Sprey kahve fiyatı ile on fincan kahve fiyatı aynı. Sprey kahve kokusuz ve renksiz bir forma sahip. Son derece pratik bir kullanımı olan bu sprey kahveyi boyun bölgenize sıkmanız yeterli oluyor.
Kahvenin verdiği enerjiyi veren, üstelik bunu yaparken dişlerinizi sarartmayan ve midenizin de zarar görmesine engel olan sprey kahve en iyi inovasyon örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Henüz Türkiye’ de bulunmayan bu ürün karlı bir yatırım fırsatı olabilir. Cesur ve yenilikçi girişimci adayları sprey kahve iş modelini hayata geçirmeyi düşünebilirler. Bu konuda detaylı bilgi almak için aşağıda bulunan yorum bölümüne yazabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Başarılar dileriz.

kaynak ve daha fazla iş fikirleri için: https://www.iyifikir.gen.tr/is-fikirleri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder