8 Mart 2019 Cuma

Organik Un Üreticiliği

Gelişen ve değişen dünyada hepimiz sağlığımıza daha önem verdiğimiz için bunca teknolojiye rağmen hayatımızı sadeleştirme çabası içindeyiz. Beslenmemizde bu sadeleştirme hareketinin içinde yer alıyor. Günümüzde pek çok gıdanın genetiği ile oynanıyor, tarım ilaçları ve çeşitli hormonlar önemsiz bir şeymiş gibi bol bol kullanılıyor.
Özellikle marketlerden alınan gıdalara olan güven iyice azaldı. Bu nedenle insanlar tükettikleri gıdanın menşeini bilmek istiyorlar. Sağlığına önem veren kişiler hem kendini hem de etrafındaki kişileri korumak adına organik gıdalar tüketmeye dikkat ediyor. Durum böyle olunca doğal olan gıdalara dönme çabası yeni bir iş kolu meydana getirdi. Bu yeni iş kolu; ‘’organik gıda üretimi’’. Organik gıda yelpazesi ise oldukça geniş.
Organik gıda listesine eklenen son şey organik un üreticiliği. Unun da organiği olurmuş mu demeyin. Üreticiler yapmış ve gayet de güzel olmuş.
organik ürün dükkanı açmak Önemli olan buğdayı sertifikalamak ve kirlenmemiş topraklarda sentetik gübre kullanmadan yetiştirmek. Çok verimli olmasa da oldukça sağlıklı olduğu su götürmez bir gerçek. Marketlerde yeni yeni gördüğümüz organik bulgurun kaynağı da bu organik sert durum buğdayları imiş. Tüketiciler organik buğdayın tadını daha fazla beğenmişler. Madem organik buğdaydan organik bulgur üretiliyorsa o halde sırada organik un ve organik imrik neden olmasın? Şimdiye kadar organik olan sert durum buğdaylarından makarna yapımında faydalanıldı. Organik nitelikli gıdalara olan talep her geçen gün çığ gibi büyürken organik unların da yoğun ilgi görmesi bekleniyor. İşte bu noktada girişimci adaylarının ellerini çabuk tutarak pazarı araştırıp organik un üretim işine girmeleri oldukça anlamlı gibi görünüyor.
 Organik undan yapılmış makarna ve irmikler ihracat aşamasında daha fazla talep görüyor. Çünkü dünyaca ünlü makarnaların üetimini yapan İtalya’ da bile halkın % 99’ u makarna ile beslendiği halde artık organik sert durum buğdayı üretilmiyor. Genel olarak dünyaya baktığımızda tarım konusunda aşırı teknoloji ve ilaç kullanımı olduğu göze çarpıyor. Oysa Anadolu’ nun en güzel yaylalarında hala organik buğday yetiştiriliyor. Bu organik buğdaydan yapılan organik bulgur, organik un ve organik imrik ise altın değerinde. Dünyaca ünlü pizzaların hamurları bile artık organik undan yapılıyor. O nedenle girişimcilerin bu konuya eğilmeleri ve geniş çaplı araştırmaları son derece yerinde olur.
Organik gıdalar ve çeşitli girişimcilik deneyimleri ile ilgili fikirlerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünde paylaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz bizim için çok değerlidir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dileriz.

daha fazla iş fikirleri için: https://www.iyifikir.gen.tr/organik-urun-dukkani-acmak/